domingo, 31 de enero de 2010

L'EVIDÈNCIA MÉS IMMEDIATA DE LES COSES, AMAGA NORMALMENT UNA REALITAT MÉS PROFUNDA

M'agradaria compartir amb tots i totes vosaltres aquest vídeo sobre el quadre "Guernica" de Picasso. Realment val la pena veure allò que s'escapa als nostres ulls i que hi ha darrera l'evidència més immediata d'aquesta obra d'art.

Tant de bo ens serveixi a tots de reflexió, no només davant la misèria i els horrors de la guerra, sinó davant tot el que amaga normalment allò que sembla evident.

Pot ser un bon moment per fer-ho en aquestes hores baixes de la nostra Federació.

Només cal que entreu a www.youtube.com i escribiu Guernica 3D.

L'enllaç és http://www.youtube.com/watch?v=-3DtHn5olac

2 comentarios:

Pilar dijo...

Realment impressionant. Demà el passaré als meus alumnes de 3r i 4t no només perquè vegin la realitat que amaga l'evidència del quadre sinó també perquè entenguin que darrera les evidències s'amaguen realitats més profundes.

Gràcies pel material i per la reflexió.

Estaria bé que aquestes persones que ara fan mans i mànigues perquè es retirin els judicis facin un petit esforç per veure la realitat actual de la FERC amb una mica més de perspectiva i crítica.

Elisa dijo...

M'agradat molt i ja l'he passat als meus alumnes.

S'han quedat amb la boca oberta i molt em temo que si tots i totes nosaltres arribéssim a poder veure en tres dimensions el què ha passat a la FERC, també ens quedaríem bocabadats.

Massa gent dimitida, massa noves associacions, massa assemblees a Tarragona, massa associats i associades de primària que es donen de baixa amb un model que les seves pròpies delegades sindicals locals, totes elles del bàndol -i perdoneu l'expressió- del Bernat,els han facilitat, massa cartes demagògiques del president de la FERC...

S'ha fet massa mal a persones que han treballat d'una forma absolutament entregada pel bé del col.lectiu, s'ha fet massa mal a l'AMRC, s'ha fet massa mal a aquelles persones que estem associades i que en sabem de tot plegat molt poca cosa.

Cada cop tinc més clar que si alguns delegats i delegades de la FERC, que no són de l'agrat del Bernat, obríssin la boca, podríem veure les coses que estan passant, no des de l'evidència més immediata, sinó en tres dimensions.

Tant de bo, això sigui possible algun dia.