viernes, 14 de enero de 2011

Una llamada a la cordura

Un observador neutral se pregunta si el Sr. Bernat y sus acólitos se van a volver a presentar a las elecciones sindicales que se avecinan. Con una dura sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, recogida en www.ferc-cat.org, y aunque hallan interpuesto, con todo derecho, recurso de Casación en el Tribunal Supremo (un pastón, por cierto), lo tienen francamente mal. No es cualquier sentencia. Mas parece una huida hacia delante, ganar tiempo. Han perdido credibilidad, mucha credibilidad, aún así, ¿les volverán a votar? La resolución definitiva de la sentencia del Supremo puede durar años, mientras, si la gente les vota, serán sus Delegados. Y, aunque la sentencia sea en su contra y ratifique lo que ha dictado el TSJC, no dejarán de serlo, es decir, seguirán disfruntando de una reducción horaria. Me pregunto si es posible representar una Federación que los tribunales han estimado ha sido manipulada.

Parece que las palabras dimisión, equivocación, rectificación, sinceridad… no pertenecen a su vocabulario. Vemos que algunos de nuestros políticos siguen y siguen aún estando imputados, ya me entienden por donde voy. Y aquí, parece lo mismo.

Me gustaría que los “votantes” pensaran en todo esto. Que Ensenyament, el Bisbat, los otros sindicatos, y las Instituciones (Treball, Funció Pública) sepan sacar sus propias conclusiones. ¿Cómo van a negociar con quiénes tienen pendiente una segunda sentencia? No nos engañemos, esto va a beneficiar a unos pocos y a perjudicar a unos muchos.

Me dirijo al votante anónimo, el que no se pronuncia, el que no quiere meterse en líos. Le digo que si piensa abstenerse en las votaciones, para que sepan lo mal que lo hacen, propiciarán que se queden sin representatividad delante de las Instituciones. Y tal como está el patio, ustedes mismos. ¿Pero entonces qué hacer? Al menos ellos saben de qué va… ¿A quién votar, qué hacer? Votar, eso sí, en conciencia. Mirar si hay otras alternativas, escoger y decidir lo menos malo. No os preocupéis, nos harán llegar sus “promesas”.

Preguntas y más preguntas que las iremos resolviendo con el tiempo.

40 comentarios:

Anónimo dijo...

Jo no pienso votar a gente que nos ha engañado y ha creado una FERC cuyos miembros actuales no los hemos visto nunca y no estan reconocidos por el TSJC. Se que se deberia de votar pero yo una FERC pendiente de tribunales, ni hablar...me quedo en la escuela o en casita tan feliz...

Anna dijo...

I aquesta FERC posarà al "gran jefe" (SR. Bernat) en llistes? Espero i desitjo que d'una vegada marxi, per que segons la sentència continua com a President no?

Anónimo dijo...

Hola a tots/es,

és encertat el que diu el nostre company, cara les properes eleccions sindicals. Ens hi juguem molt. Però, donada la situació actual, després de la sentència i una FERC, dominada encara per aquells que haurien de ser conseqüents amb la justícia, sento molt de neguit.

Ara per ara, no sabem res de llistes, candidatures, i el temps va passant.
Quan anem a votar sabrem què hem de votar i aquí?
Quantes FERC arribaran a presentar-se? Hi haurà una ruptura definitiva, dins la FERC?

Massa neguits i poques respostes que donin llum!

Anónimo dijo...

Hola companys, jo si que aniré a votar però aniré molt llest a mirar les persones a qui estic votant perquè tinc molt clar que a Bernat no el vull després del que ha fet i continua fent. Per aquesta raó demanaria als delegats de Barcelona i Girona que ens facilitin un seguit de noms que potser no coneixem dels que puguin integrar les llistes d'en Bernat i cia, ja que potser aquests es posaran altres noms "testimonials" i si surten és molt fàcil deixar córrer la llista.

Montse S B dijo...

Ara és temps d'esperar, d'escoltar, de pregar, d'observar, de recordar.
Ara és temps de confiar en els que fins ara hem confiat.
Però també és temps de fer sentir la nostra veu, de dir ben alt i ben clar allò que no ens agrada i fer costat als que treballen per nosaltres.

cristina dijo...

Jo no se a qui votaré però a BERNAT ni parlar. Tothom un NO a BERNAT.

Un mestre d'Osona emprenyat dijo...

Fins quan ens prendran el pèl, a nosaltres i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, els Bernatboys.

Perquè serveixen els tribunals si són incapaços de fer complir les sentències que dictaminen?

És que en aquest país els presumptes delinqüents tenen més drets que els que complim amb rigurositat la legalitat vigent?

Per què serveix dictar lleis i sentències quan hi ha algú que se les passa pel forro?

Per què el TSJC no dicta sentències quan passen d'ell i no es presenten a judici?

Jo se de judicis que s'han perdut pel sol fet de no presentar-se.

A Déu el que és de Déu i al Cesar (la justicia)el que és del Cesar.

Ja n'estic fart de tanta insolència!

Ja n'estic fard de que insultin al Borja, a la Ferriol, a la Maisa, a la Juliana, a la Susana, a ...

Potser que els associats a l'AMRC i a l'APRC comencem a demostrar al Bernat i companyia que ja n'estem fards de tanta fal·lacia i mala fe. Ja ni ha prou!!!

Un mestre d'Osona emprenyat

Roser dijo...

Algú em pot aclarar qui són els de l'ADOREC-TGN? Gràcies.

El Manel de l'Estartit dijo...

L’ADOREC-TGN és l’Associació de docents de religió catòlica de Tarragona en la qual hi ha mestres i professors de religió que pertanyien a l’AMRC (Associació de mestres de religió de Catalunya) i que per motius que no cal ara esmentar perquè són coneguts de tothom varen ser “convidats” a integrar-se a l’ADOREC.

La “coletilla” TGN vol dir Tarragona com la BCN vol dir Barcelona.

La seva junta directiva està formada pel Sr. Josep Ponce com a president, la Sra. Mari Luz Gómez com a secretaria i en Silvestre Linares com a tresorer.

L’ADOREC-TGN no té cap lligam legal amb la FERC tal com va dictaminar el 18 d’octubre de 2010 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

A efectes legals és un dels nous sindicats apareguts a l’ombra del Bernat.

De fet aquesta diversificació sindical pot portar-nos a no tenir cap pes a la taula de negociacions amb l’administració de Catalunya amb el que això comporta.

Podem tenir la sorpresa, però, que el Sr. Bernat es presenti a les eleccions sindical del 8 d’abril per CCOO, UGT, USOC, CGT o pel Sindicat del Corral de la Pacheca.
Tot és possible.

No cal recordar-vos el que pensen de nosaltres aquests sindicats.

El Manel de l’Estartit

Anónimo dijo...

Roser l'ADOREC Tarragona deu ser el trasllat de APRC i AMRC Tarragona a ADOREC, és a dir la majoria de primaria i secundaria de Tarragona, comandats pel Ponce i la Mari Luz.

Carme dijo...

Me encanta el blog, te enteras de todo.

Manel Méndez i Trulls dijo...

Avui estic molt content. I ho estic perquè aquest cap de setmana he tingut la possibilitat d’informar directament a un bisbe, al seu secretari, a un vicari, a un arxipreste, a tres preveres i a nou mestres, de la situació en que ens trobem a la FERC (AMRC + APRC).

El fet es va produir el dissabte passat al Santuari de Rocaprevera de Torelló, i en vaig sortir realment esperançat pel fet de poder explicar, fil per randa, tota la qüestió i per haver estat escoltat amb gran interès pels assistents.

No em podia quedar amb als braços plegats davant tants ultratges, mentides i falsos testimonis ha que han estat sotmesos els nostres representants legals –perquè qui calla atorga.

No vull repetir noms dels per tots vosaltres coneguts, que han aguantat estoicament tanta marranada, i han mantingut ben alta la flama autèntica del nostre col•lectiu.

Estic també content perquè vaig poder parlar, per telèfon, amb la primera presidenta de l’AMRC, la Maria Dolors Farriol i vaig gaudir de la seva lucidesa i claredat mental (posada en dubte pel Bernat).

Finalment, he tingut l’alegria de poder confirmar -he parlat amb ell, avui- que el company Xavier Machacon, prevere que viu a Igualada, ha recuperat la presidència de la nostra secció sindical que li havien arrabassat el il•legals.

Mica a mica es va imposant el sentit comú i la justícia. Me n’alegro.

Barcelona dijo...

Gràcies Manel per ser sempre tan clar i dir coses que ens ajuden a entendre el que ha passat!
Gràcies per donar la cara!

Montserrat dijo...

Perdona anonim de trasllats de l'AMRC a l'ADOREC no! A l'AMRC li van treure els socis per la cara, ara, quan vinguin els problemes a veure qui es capaç de donar solucions, l'ADOREC? Mira que el nom ja dona moltes pistes de per on van.

BCN dijo...

Bernat dimissió!!!!

Anónimo dijo...

Grácies per l'explicació a la web del tema dels poders, ara estic més tranquil.

Josep Manel dijo...

Hola a tots i totes,

avui he rebut la carta d'en Bernat com a president APRC per informar de la convocatòria de l'assamblea de APRC per al professorat de Religió de Barcelona i Girona.

Els meus dubtes són: ja no hi professors i mestres a Lleida i a Tarragona de la APRC? Han desaparegut o no existeixen?

En l'ordre del dia no hi ha cap punt que ens parli de la situació de la FERC, ni es vol donar cap aclariment sobre els fets que el TSJC ha manat acomplir al sr. Bernat.

Penso que tot plegat és un desgabell i ens precipitem al buit. Per responsabilitat i per justícia, tota la Junta de l'APRC hauria de presentar la seva dimissió i només concretar la data de noves eleccions.

Ens hi juguem molt, les eleccions sindicals al caure, trencament irreconciliable entre els membres de FERC, incompliment de les sentències judicials, i un munt d'altres irregularitats. Arribats a aquest punt, cal fer un canvi d'arrel i recomençar de nou.

Xavier dijo...

Pero que cara más dura tiene este señor, como es que algunos no han recibido la convocatoria??? Donde se ha visto que un sindicato no informe a todos sus socios??? Ahora después de dos años convoca??? Pero de que vas Bernat? Después de todo lo que has hecho a la FERC, la has hundido!!!, ahora la APRC!!! Esto ya no tiene nombre. Te estas pasando siete pueblos.
Cada vez tengo mas claro pasarme a la AMRC aunque sea un colectivo mayoritario de primaria, por lo menos trabajan y que narices: Han ganado siempre todas las sentencias!! Esa chica de primaria sabe lo que hace y seguro que tiene un buen equipo.
Josep Manel habrá que hacer algo no???

Anónimo dijo...

Algú de Tarragona o de Lleida de l'APRC ha rebut la convocatòria?

Anna M. dijo...

M'agradaria saber quins punts es tractaran en l'assemblea de l'APRC.
Gràcies a aquest blog sabem alguna cosa més que alguns amagen.
Felicitats per el blog.

Josep Manel dijo...

Hola, a tots i totes,

Contestant a la companya Anna M., escric la relació dels punts de l'ordre del dia de l'assamblea convoca per al dimecres 23 de febrer:

1. Aprovació acta anterior.
2. Informe gestió (Estabilització col·lectiu religió Governació i Ensenyament)
3. Propostes de curs.
4. Balanç i pressupostos.
5. Informe de la trobada amb la Sra Consellera Irene Rigau.
6. Eleccions sindicals abril 2011.
7. Precs i peguntes.

A més, em vaig oblidar de dir que juntament amb la carta, hi havia fotocopiada un altra que el Sr Jordi Ausàs, va enviar al Sr Bernat en data 14 de desembre, fent-li esment de la predisposició del seu Departament per arribar a acords en la millora de l'estabilitat del col·lectiu de mestres i professors de Religió.

Anónimo dijo...

Gràcies Josep Manel

Anna M. dijo...

Moltes gràcies Josep Manel, en Bernat no fa les coses com ha de fer-les, no tots els socis de l'APRC hem rebut la convocatòria. Quina classe de president té l'APRC que convoca fent una selecció de socis. El fet és molt greu.

Artur M i G dijo...

I jo que pensava que en Jordi Ausàs ja no era conseller, i que na Joana Ortega estava al seu lloc...

Si el limit dels 80 a l'àrea de Barcelona desapareix d'avui per demà, que no pot passar amb "la predisposició del seu (ex-)Departament per arribar a acords en la millora de l'estabilitat del col·lectiu de mestres i professors de Religió."

Força boira dijo...

Però com pot ser que a hores d’ara encara hi hagi professors i mestres de religió que tenen dubtes sobre qui té o no la raó dins la FERC?

Què no sabeu que hi ha sentències? Llegiu la Web legal. La il•legal ho amaga tot.

Ara entenc perquè les dictadures duren tant. Senzillament perquè la gent no s’informa. Per allò del ja s’ho faran.


No us enganyeu, però. Això del ja s’ho faran no serveix. El proper mes d’abril hi ha eleccions i ens hi juguem massa en les eleccions al personal laboral de la generalitat.

Com sabeu, a més dels mestres i professors de religió, el personal laboral l’integren:

Personal de neteja, monitors/es FIAP, personal de les llars d’infants, integradors socials (TIS), tècnics/es d’educació infantil (TEI), audioprotesistes, fisioterapeutes, auxiliars i educadors/es d’educació especial.

En les últimes eleccions sindicals VAREM GUANYAR PER GOLEJADA. Si ara no anem units, els legals, es clar, podria passar tot el contrari. I aquí hi perdrem tots: ELS INFORMATS, QUE HO TENEN CLAR I ELS QUE DIUEN QUE JA S’HO FARAN.

Solament tindrem una bona representació si VOTEM MASSIVAMENT al col•lectiu al voltant de la Susanna, la Maisa, el Borja, la Juliana i al munt de gent que els hi fem suport (cada dia més colla, per cert).

Força boira dijo...

El rotllo de les assemblees il·legals de l'APRC de la il·legal FERC el trobareu a l'il·legal pàgina Web ferc.cat al cantó dret on diu:
Assemblea
Barcelona - Girona
Lleida - Tarragona

El Manel de Vic dijo...

Queda clar que els il·legals no es presentaran amb les sigles FERC sinó amb les sigles APRC. Sembla que han entès, ja era hora, que han perdut i el autodimitit no ha dimitit

Eli dijo...

Tremendo!!!! La signatura de la convocatòria de l'assemblea de l'APRC a Lleida. Dos presidents, dos vicepresidents.... es per partir-te el cul (amb perdó). Ara toca a l'APRC ser tremendament il.legal!!!! D'on surten tants càrrecs!!!!
Bernat, vols més demandes!!!
Bernat: tens idea de que és una Assemblea Ordinària o hem de recordar-te en que consisteix, qui convoca i quines persones poden anar!!! Tremendo!!!
Continues fent el que et dona la gana i fent il.legalitats a punta pala.
Repassa els estatuts de l'APRC.

Anónimo dijo...

Manel, els il.legals no saben per on tirar!!!!

Josep Manel dijo...

Hola a totes i tots,

he visitat la web de la FERC il·legal, i em sorprén comprovar com ara existeixen dos APRC i no una.

Què ens ha passat? És que hi ha dos tipus de professores-professors, mestres de Religió? Els de BCN-Girona i els de Lleida-Tarragona?

Pensava que erem un col·lectiu amb un "sol cos i una sola ànima", però veig que hem quedat ben desmembrats.

Ens hem de moure per defensar el nostre legal i autèntic col·lectiu, i no deixar-nos engalipar per aquells que només han sembrat amb els seus actes la desunió i l'enfrontament, per a benefici particular.

Recolzem l'autèntica FERC, la legal, la justa, la responsable i la valenta, com ho han demostrat les nostres companyes i companys.

A elles i ells el meu vot en les eleccions sindicals.

Prou de trampes i mentides!

Anònim venecià dijo...

Bernat,
torna a Montserrat,
que la moreneta et perdoni el pecat
del guirigall que has muntat.

A través de l’il•legal ferc.cat,
tothom has matxucat,
esmicolant la legalitat.

La FERC has desmembrat,
ple d’orgull i de vanitat.

I a tots/es has perjudicat
amb la teva falsa humilitat.

A molta gen has enganyat
i el mal s’ha consolidat

Bernat,
al col•lectiu has ensorrat.

Manel Méndez i Trulls dijo...

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dir que en trenta-set anys d’ofici no havia viscut un cas tant complicat com aquest, veient-se obligat a contracor, davant la negativa del Bernat de convocar la junta legalment constituïda, de dictar una sentència que obliga dissoldre la FERC o millor dit, les dues FERC (la legal i la il•legal).

Ha estat un judici salomònic, però en aquest cas la mare (el president Bernat) a preferit sacrificar el nadó que ell deia estimar tant, la FERC. Ha optat per deixar que el partissin per la meitat (FERC = AMRC i APRC) i alhora, també, sacrificar aquell il•legal conglomerat de la neoFERC (ADOREC, APRC I APERC).

El que amb l’ajut de Déu s’havia unit ho ha separat la intransigència personalista d’un personatge maquiavèlic que ha preferit donar el que és de Déu, al Cèsar (interessos polítics.

Ara s’ha convertit en cabdill de l’APRC -ja sabeu que es va proclamar president allunyant la Maissa-.

Cal suposar que es presentarà amb aquestes sigles, de les quals tant de temps ha passat i que tenia guardades ben empolsinades a les golfes de casa seva, mentre jugava amb els seus nous invents (ADOREC, APERC, neoF(ERC.

Es pot donar la sorpresa que es presenti col•ligat amb l’USOC (abans l’USOC-PREC d’en Perellada), CC. OO., UGT, USTEC (el més antireligiós de tots) o, com vaig dir en el seu dia, el Sindicat del Corral de la Pacheca.

Tant fa, l’important és sortir a la foto i continuar embrollant i debilitant el col•lectiu de mestres i professors de religió a les ordres d’en Ridao (ERC) que no perd oportunitat, al Parlament espanyol, de demanar que ens facin fora de les aules.

Qui voti Bernat pot quedar enterrat.

Petons i abraçades a tots i a totes les persones de bona fe i fins ara.

Manel Méndez i Trulls de Vic

Rosa dijo...

Manel gràcies per escriure i ser tan clar! Això es ser valent i també ser cristià de primera categoria. Gràcies.

Manel Méndez i Trulls dijo...

He assistit ja a unes quantes assembles de l’AMRC i de la FERC i sempre m’ha impressionat i captivat el recolzament incondicional de la nostra primera presidenta, la Maria Dolors Ferriol, a la persona que l’ha succeïda, la Sussana.

M’impressiona la grandesa d’aquesta dona. La Maria és un exemple per tots, és un tresor i no està amagat. Sempre ha sabut estar on li tocava. Ha sabut estar al davant i ara és una bona seguidora. I això no és massa comú, avui en dia, pel creixent individualisme de la nostra societat.

La crida de Jesús és per tothom. I a Mt 9,9 llegim: “Segueix-me”.

I això vol dir que els cristians hem d’estar units i els mestres i professors de religió, com a cristians
que som, també. Ja sabeu, però, on ens ha portat el que ara s’autoanomena MARY POPPINS

El dissabte vaig tenir l’honor de poder participar a l’Assemblea de l’AMRC (que representa a mestres i professors). A la dita assemblea va quedar clar que, ara per ara, fixes no ho serem. Som indefinits i podem arribar a tenir la plaça en propietat (ara tenim propietat provisional = paper mullat) una vegada surti el decret de plantilles, es faci la baremació, el concurs -allò que no volen altres-, etc. Tot això serà possible perquè la directiva europea està per sobre del 6è conveni. Penseu també que la LOE, que està per sobre de la LEC, ens empara.

Ja sabeu que els sindicats que surten per TV (UGT,CC. OO, USTEC) no tenen mai en compte els docents laborals. Ells son molt elitistes i el personal laboral no els interessa massa.

La directiva de l’AMRC va deixar clar que no podien prometre res, perquè no teníem res a guanyar, però sí molt a perdre. Per això, els prop de 400 afiliats de l'AMRC ens hem de mobilitzar i votar

També va quedar clar que a Tarragona i Lleida seguim tenim seguidors i afiliats “in crescendo”, però degut a que les designacions del professorat de religió es fan a dit, tothom té molta por de perdre el lloc de treball i per tant no és mullen. Ho entenem, la repressió sempre espanta.

L’administració, la Generalitat, està preocupada perquè aquesta ruptura de la FERC pot portar a un regne de taifes (excés d’interlocutors en la negociació).
Ho hem de tenir en compte a l’hora de votar perquè evitar-ho està a les nostres mans.

També cal recordar-vos que no signeu cap llista sindical a la que no penseu votar perquè això podria servir per impugnar la llista que heu signat i que si voleu votar. A vegades signem amb tota la bona fe pensant que no passa res, però no és així.

També hem sabut que els professors de secundària i batxillerat tenen problemes. No es d’estranyar amb el capdavanter que tenen i que només es dedica a exigir acreditacions al altres. Per sort, ja tothom li està donant l’espatlla davant tantes i tantes irregularitats comeses.

Heu de tenir clar que per culpa del Bernat ningú ja no podrà utilitzar les sigles FERC. Només ell podria evitar-ho, però ja sabeu com és. En no convocar la junta directiva legal tanca cap altra possibilitat. Aneu-vos-hi acostumant. Possiblement a primers de març quedarà clarificat definitivament aquest fet.

Ara el pròxim a rebre les envestides del Bernat serà el Santi Villanueva pel lloc web que el Bernat reivindica, com si l’hagués fet ell. Ja sabeu que hi ha dos llocs web condemnats a desaparèixer per culpa del Bernat, és clar.

El President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha intervingut directament en els cas davant tantes irregularitats. Ja sabeu, decisió salomònica.

Des de Vic,

Manel Méndez i Trulls

Primària dijo...

Gràcies Manel per l'explicació de l'Assemblea de l'AMRC. L'AMRC ha estat sempre legal, democràtica, neta, transparent i portada amb una professionalitat increible.
AMRC for ever!!!!! TOTHOM AMB L'AMRC. TOTHOM JUNTS AMB L'AMRC.
AMRC sou els millors!!!!

Josep Manel dijo...

Hola a totes i tots,

després de llegir al nostre company en Manel, es fa més evident encara, que cal donar tot el nostre suport a l'AMRC. Sóc professor de secundària i m'he adherit a aquest sindicat, perquè penso que és qui millor ens pot representar; i no cerquen, qui els formen, el seu benefici personal.

Hem de preparar les llistes sindicals, a BCN i Girona estem movilitzats; ens cal el suport de les companyes i companys de Lleida i Tarragona. La cosa no ens gens fàcil. Qui tenen càrrecs sindicals exerceixen una pressió molt forta contra aquelles i aquells que volen donar suport a l'AMRC.

No defalliu, el nostre suport i ajuda des de BCN i Girona a totes i tots els que confieu en AMRC des de Lleida i Tarragona, us recolzarem en tot.
Ara cal ser valents i no tenir por.
"La veritat ens farà lliures", com hi ha escrit en el NT. Ara, és el moment, junts ho farem possible. Un nou horitzó esdevindrà, si sóm ferms i tots plegats anem a una.

Anónimo dijo...

Jo també soc de secundària i m'he afiliat a l'AMRC. Són bona gent i ho tenen molt clar. Es la millor opció.

Paloma dijo...

Gràcies a tots els que confieu en l'AMRC.

Mametru dijo...

Bernat no n’endevines ni una. Ensopegues a cada moment. Ara veig que ni saps el que és un conveni col•lectiu. Vaga delegat sindical. Demostres una ignorància total i absoluta pel que fa a representar els treballadors i a conèixer els drets adquirits com a tals.

M’imagino, però, que el que vols és envoltar-te de babaus que es creguin les teves dèries i fal•làcies a les diverses assemblees que has programat.

Pobre bona gent! Que s’encomanin a Déu Nostre Senyor.

Ho has ensorrat tot. Faràs desaparèixer la nostra estimada FERC. Què més vols fer ara? Encara no en tens prou? Encara vols fer més mal?

Que Déu tingui en compte els teus actes i actuï en conseqüència.

Amén.

Cristina dijo...

Sempre igual, posant nervioso al col.lectiu. Ja tenim prou amb la crisi que patim algunes families. S'ha d'estar segur abans de donar noticies de retallades.