jueves, 11 de febrero de 2010

QUI NO TÉ FEINA EL GAT PENTINA

Sempre he pensat que els refranys amaguen veritats com a punys.
Sembla que hi ha persones dins la cúpula de la FERC que tenen ben poques coses a fer. Clar que amb un alliberament sindical, gràcies al qual només s’imparteix una hora de classe a la setmana, no és d’estranyar que es tingui temps suficient per no només pentinar el gat, sinó tota bèstia que tingui pèl.
Aquest és el cas del president de la Federació d’Ensenyants de Religió de Catalunya, la meva estimada FERC.
A costa de les hores sindicals que ha tret a uns i altres, ell pot gaudir del privilegi que suposa només trepitjar l’institut una hora a la setmana.
Em pregunto què deu fer amb tantes hores, vista la feina sindical que durant aquest any s’està portant a terme. Què s’ha aconseguit pel col.lectiu?
Una entrevista amb el Conseller Ausàs, la famosa i ja carregosa, per les vegades que se’ns ha repetit, pujada a Montserrat amb Conseller d’Educació inclòs i, no siguem injustos!, també la reunió amb els delegats diocesans de Vic, Sant Feliu i Girona.
Què més? El Pacte de Continuïtat que deixa per enèsima vegada al col.lectiu de primària sense possibilitat de moure’s de les escoles, mentre les persones que van entrant noves ocupen bons CEIPS, on feien les seves classes mestres que s’han anat jubilant. I amb això no vull dir que aconseguir estabilitat laboral en aquests moments no sigui important, però una cosa no treu l’altra.
Ja està!
Clar que hi ha qui el gat pentina,¿ què si no?
El dolent és que mentre es fa això el cap va funcionant i les idees van fluint ....
Ara, sembla que no n’hi ha hagut prou amb tot allò que de mal s’ha fet , que ha nascut una nova estratègia: l’AMRC està rebent cartes de persones associades que es queixen que s’apujarà la quota per pagar les despeses dels judicis contra els acords presos per iniciativa del president de la FERC, de forma antiestatutària i il.legal.
Ja n’hi ha prou de mentir de manera descarada i de manipular persones associades a l’AMRC, explicant sopars de duro.
Ja ho va dir clarament el president en una junta directiva que la seva intenció és que desapareguin l’AMRC i l’APRC i que la FERC estigui formada per FERC-TARRAGONA; FERC-LLEIDA, FERC-GIRONA i FERC-BARCELONA.
Aquesta estratègia no és innocent. El president de la FERC és el president de l’APRC. Fer desaparèixer l’AMRC i l’APRC, per poc intel.ligent que es sigui, amaga un fet prou clar: l’AMRC desapareix i amb ella la seva presidenta; en canvi, fer desaparèixer l’APRC vol dir simplement diluir-la dins la FERC.
Els mateixos caps amb altres barrets i l’oposició de la presidenta de l’AMRC a totes les il•legalitats comeses fins ara, silenciades per sempre. I amb el seu soterrament el de tots aquells delegats i delegades sindicals que li fan costat.
Magnífic!
Primer es facilita l’imprès per donar-se de baixa de l’AMRC, amb estratègies poc clares i transparents, a Lleida i Tarragona; després es demana una campanya de signatures per aturar els judicis i ara es fa córrer que es pujarà la quota de primària per pagar-los.
Doncs ni els judicis s’han aturat, ni és cert que les quotes s’apujaran. Això sí, amb la campanya endegada per tres delegades sindicals de Tarragona i Lleida s’han perdut associats de primària.
Fins on puguin arribar les accions maquiavèl•liques del president de la FERC i també de l’APRC i els seus incondicionals, està per veure, però mentre segueixi tenint tot el temps del món per pentinar el gat cal que ens esperem qualsevol cosa!

3 comentarios:

Erem molt poquets com per dir el meu nom dijo...

Quina jugada més perfecta! La pena és que, altre cop, se'ls veu el "plumero"

Quan he llegit l'article "Qui no té feina, el gat pentina" he vist clarament la jugada que s'està fent contra l'AMRC, i contra la Susana i aquells i aquelles que li fan costat i que encara són delegats i delegades sindicals.

És d'una claredat contundent que acabant amb l'AMRC, s'acaben els problemes. L'actual Junta de l'APRC i el seu president, que també ho és de la FERC, serien els nous dirigents d'aquesta nova FERC que el Bernat s'ha inventat.

Vaig ser de les poques persones que vàrem tenir el privilegi de poder faltar a classe per fer costat a la Susana, la Juliana i la Maissa i, amb elles tres, de tots i totes les que no volem que es segueixin utilitzant mètodes poc ortodoxes per conduir la FERC.

El president de la FERC va aconseguir que l'acompanyés molta més gent. Deu ser per allò que no és el mateix fer classes a primària, amb nens petits, que a secundària.

Un fet em va cridar molt l'atenció i penso que és prou significatiu.

L'ombra del president actuava amb diligència i, quasi m'atreviria a dir, hiperactivitat: el delegat LOLS, la persona que no ha estat escollida com a delegat sindical a les darreres eleccions, responia a primera línia a la noia que demanava l'acreditació per escrit al Bernat com a president, en un moment en que l'advocat va emportar-se el Bernat per parlar en privat, després de poca estona, hi va anar ell, era el public relations perfecte.

El "vicepresident" de la FERC no hi era i el secretari de la FERC es va mantenir en un segon pla, absolutament discret.

Em va semblar, vaja n'estic convençuda, que a partir d'ara hauré de començar a parlar en plural.

O potser en singular però canviant de persona?

Qui és el cervell de tota aquesta porqueria que ens ha caigut a sobre? El Bernat o el Ferran?

Començo a tenir-ne molts dubtes! O potser no tants!

Susana Vilar dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Juliana dijo...

Hace años que estoy trabajando con Susana y doy la razón a estas personas que la critican de que es intransigente.
Hace unos años se reunió la Junta de la AMRC con los delegados sindicales y vocales de la misma y se llegó al acuerdo que se trabajaría para conseguir que los centros de primaria tuvieran una dotación de 0,5 y 1. Las ZERS tendían la misma dotación que el resto de especialistas.
También en el programa electoral de la FERC este era un punto de su campaña electoral.
La intransigencia de Susana ha sido que estos acuerdos de AMRC y FERC se cumplieran. Hoy en día todavía tenemos compañeros que tienen que ir a 3 ó 4 CEIPS y a 3 ó 4 ZERS.
Mi pregunta ahora es ¿qué hubiera pasado si los profesores de secundaría hubiera ido a 3 ó 4 IES? ¿que hubiera pasado si estos maestros que acusan de intransigente a Susana hubieran estado en 3 ó 4 CEIPS?.
Es muy bonito acusar al prójimo viendo los toros desde la barrera y siendo los demás los que lo están pasando mal.
Para mi el "tarannà cristiâ" es que nos ayudemos los unos a los otros y que al cabo de los años de ver injusticias digamos "PROU".