sábado, 28 de noviembre de 2009

O MENGEM TOTS FILET O MENGEM TOTS COL!!!!

He pogut llegir la carta que el president de l'APRC i també president de la FERC, sr. Bernat Villaronga, ha enviat a secundària. M’he quedat bocabadat.


Com pot ser que se’ns hagi dit que no s’han arreglat els trams de primària i no s’ha tirat endavant el contracte fix per a tot el professorat de religió de primària i secundària, a causa de la crisi econòmica i com aquesta afectava al Departament d'Educació, i que ara convidi al col·lectiu de secundària a demanar a aquest mateix Departament una quantitat de diners que multiplicat per tots aquells que - si s’aconseguís- el demanarien, suposa molts euros?


Si el professorat de secundària demana el complement que els mestres de primària van cobrar quan van passar a fer classes al primer cicle de l’ESO, i se li paga!, el Departament d'Educació l'haurà de pagar a quasi bé tot el col·lectiu de docents dels IES. Estem parlant de milions d’euros. Només cal multiplicar 115€ mensuals bruts pel nombre de professors que fan classe en aquest cicle de l'ESO.


Cal recordar també que aquest complement el van cobrar els mestres per equiparar el seu sou al del professorat de secundària.


Molt em temo que, per més que el professorat demani aquest complement, al no pertànyer al cos de funcionariat, no el rebrà fins que el cobrin els funcionaris, o més concretament fins que el cobren els interins. Recordem que si hem cobrat els triennis ha estat perquè els interins també ho han fet.


Si això ho sé jo, que sóc un simple treballador, quant més no ho ha de saber el president de l'APRC i la FERC!


Tinc la sensació que s'està fent una maniobra, si més no poc realista, quan no tèrbola.


Molt em temo que la Junta de l'APRC i el seu president només pretenen marcar-se un gol i aglutinar aquell professorat que darrerament ja no apareix per cap assemblea ni per cap activitat organitzada per aquesta associació.


Estem davant una època de vaques magres a la FERC: massa embolics, massa maniobres estranyes, massa incongruències, massa mentides, que quan hom intenta entendre se n’adona que no són simples picabaralles entre uns i altres. Hi ha més mar de fons. Parlem d’ànsies de poder d’uns determinats individus? I no dic un, sinó uns quants! Parlem de persones concretes que els molesten i cal anul.lar?


Crec que el president de l'APRC i la seva Junta haurien de fer una seriosa reflexió sobre les seves actuacions.


Crec que no es poden tenir postures tant contradictòries davant com ha afectat, i segueix afectant, la crisi al Departament d’Educació i com ens hem de situar i actuar els docents de primària i secundària davant aquest problema econòmic que afecta tota la societat i totes les institucions.


La crisi ha de tenir conseqüències iguals per als dos col·lectius: el de primària i el de secundària. Si no hi ha diners per a una cosa, tampoc per a l'altra! El que no és admissible és que uns mengin col i altres mengin filet!


La indignació va en augment entre les persones de a peu que pertanyem a la FERC, i si no es fa res per aturar-la, i en aquesta qüestió qui en té la màxima responsabilitat és el president de la FERC, tota la feina feta se n’anirà en orris.


Jo, personalment, n’estic fart de tractaments diferenciats, n’estic fart de dobles pàgines web, n’estic fart de sentir que s’ha cessat a un o altre membre de la Junta Directiva, n’estic fart d'associacions sindicals fantasma que de cop i volta apareixen i formen part (?) de la FERC.


Sigui seriós, estimat sr. Bernat, vostè i la seva Junta de l'APRC, i no tiri per terra el prestigi del qual ha gaudit durant molts anys entre el col·lectiu de docents de religió, només per fer contents a uns pocs.


No tindria cap motiu per no signar aquest escrit, però un blog és un blog i no vull significar-me quan no en tinc cap obligació. En tot cas agrairia que tothom que em llegeixi comprengui que la legitimitat dels blogs admet l’anonimat. Coses de la modernitat!

22 comentarios:

Anónimo dijo...

Les disjuntives no son massa bones,per cert, i normalment són fruït a vegades d'un pensament bipolar, tan empobridor i subjectiu que està més lluny de la realitat que de la veritat. I si a més d'això s'utilitza per fer públic, sota capa de veritat, el menyspreu cap a un company i una persona humana, ens podries dir, autor/a aunónim/a on està els valors humans i religiós que tu ensenyes en tu feina i en la teva vida? Informa't bé, i de primera mà, llegueix l'evangeli i reflexiona sobre ell abans de publicar algo que no té res a veure segurament amb la realitat que dius! Salutacions, anónim!

Anónimo dijo...

Blogger Eminencia dijo...

Hi ha una expressió que dibuixa prou bé la realitat i que diu que: sempre parla qui menys ha de parlar!
Llegeixo l'evangeli i intento aplicar-lo a les meves actuacions i, globalment, a la meva vida. Molts cops no me’n surto, per la qual cosa demano perdó. Em sobta la manera ràpida i gratuïta d’esmentar l’evangeli. Em sembla una banalitat enorme! Em sembla poc rigorós i poc evangèlic i un atac barat envers una persona!
Menyspreu? On el veus? Segurament només existeix a la teva ment...
He de dir-te per a la teva tranquil•litat que m'he informat a fons i amb diferents persones i crec que m'he quedat curt dient el què he dit. I no només això, sinó que he presenciat veritables espectacles en assemblees i reunions que et puc ben assegurar que no tenien pèrdua! Saps què és la vergonya aliena?
T’agrairia que abans de respondre amb un atac frontal, desprestigiant, com ho has fet, amb un cop baix com és recomanar a algú que llegeixi l’evangeli i que hi reflexioni, dubtant de la seva integritat com a persona creient i dels seus valors humans i religiosos, et pensis dues vegades el què vols dir.
A la teva carta no hi ha menyspreu?
Llegint la teva resposta m’ha passat el què els passa a moltes persones entrevistades amb els seus entrevistadors. És allò de “m’agrada que em faci aquesta pregunta”. Doncs a mi també m’agrada que “m’esmentis l’evangeli” i per tant aprofito per recordar-te que hi ha un fragment de l’evangeli que diu:
“Com pots dir al teu germà: ‘Deixa’m que et tregui la brossa de l’ull’, si tu tens una biga en el teu? Hipòcrita, treu primer la biga del teu ull i llavors hi veuràs prou clar per a treure la brossa de l’ull del teu germà” (Mt 7, 4-5)
Rep una cordial salutació

lunes, noviembre 30, 2009

Anónimo dijo...

Quina manera de projectar en l'altre el que existeix al cor d'un mateix, no? Doncs germà, aplica't la fita que dius de Mt 7, 4-5, i et dirè una altre cosa: des de la teologia es pot justificar quasi tot..però no la soberbia i l'orgullo..abominables davant Deu! No obstant caldria per a tu i per a mi que reflexionésim sobre el que diu S. Pau davant els grecs...sobre Apolo i Cefas..a veure si reialment estem amb aquestes coses entrant en la mateixa dinàmica de aquella gent o prediquem reialment a Jesus amb les nostres actituds, no creus? Dons prego perquè arribem a descobrir al que ens uneix, deixant a banda a Cefas i Apolo...

Anónimo dijo...

QUE AIXÍ SIGUI!

Anónimo dijo...

Me sorprende que cuando alguien, en este caso un bloguista, da una opinión, salga un comentario que, en vez de matizarla o dar la contraria,se tire materialmente a su yugular con el crucifijo en las manos.
De verdad que me parece lamentable.
Somos personas adultas y como tales debemos estar dispuestos a escuchas versiones distintas sobre un mismo hecho, pero lo que creo que no es lícito es sacar el evangelio a la primera de cambio para desprestigisr a quien ha dado una opinión por más dura que sea.
Yo también creo que el Sr. Bernat Villaronga y su Junta de la APRC no están haciendo bien las cosas y están poniendo en peligro la FERC. ¡Creo que tengo derecho a opinar!
Veo demasiadas mentiras, falsedades, estrategias por su parte que ni me gustan ni estoy de acuerdo con ellas.
¡Si se le ha llevado a tribunales será por algo! Los abogados no están para chuminadas y cuando alguien está dispuesto a defender una causa, como buen profesional, es porque ve que hay fundamento legal para hacerlo.

Anónimo dijo...

Com estan els ànims per aquí!. Doncs jo penso que, primer, dir alguna cosa,per objectiva i veritable que sigui (és posible en aquest món obtenir-la?)sense signar-la...té poca credibilitat, o al menys, gallardia.Segon, dir-la en un indret públic per sembrar polémica i "calumniar" a una persona, sigui com sigui, tampoc és adient. És evident que tothom té el dret a opinar, a dir el que vulgui i desitgi, però, moralment no crec que sigui el millor.Crec que entrar dintre de aquesta espiral no porta a enlloc, sino al indret que té un mateix dintre de si...y per discernir-ho ja està ben bé enfrontar-se amb el evangeli, no creieu? No es tracta de donar lliçons moral, sino simplement de reflexionar. Ànims a tots!

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Amb comentaris que poden perjudicar directament a terceres persones crec que no anem bé. Es pot dir el mateix per més emprenyat que s'estigui sense utilitzar certs termes. I amb això no vull dir que no estigui d'acord amb la persona que ha fet el darrer comentari. Ho estic i plenament!

Anónimo dijo...

Un moment,ara torno

Anónimo dijo...

Si hi ha gent que no vol mostrar la seva identitat potser serà per manca de llibertats i per por a les represàlies, no? I si no pensa que hi algú que no li agraden gaire les coses netes, cumplir els estatuts, etc... A més tingueu en compte que com a professors de religió sempre ens poden retirar la proposta. Per això jo ho comprenc aquesta precaució. Per cert, els que critiqueu que la gent no s'identifiqui, per què signeu com anònims? Molt incoherent tot plegat.
Quina pena que encara visquem com en altres temps.

jordi dijo...

Vaig assistir a la última, diguem-ne assemblea general de la FERC a Tarragona. Francament a part d'un espectacle lamentable: gent plorant i mostrant-nos les seves misèries, agressivitat per part dels colpistes, mala baba, àdhuc violència en contra de la junta actual de la FERC, el de Girona que s'hauria de rellegir l'Evangeli (el de Marc només té 16 capítols)... En fi, que va haver-hi un moment en que em vaig girar a banda i banda buscant les càmeres de telecinco ja que semblava un d'aquells programes de la tarda d'aquesta cadena. Sobretot vaig veure violència, violència en contra d'una gent que ha aconseguit moltíssimes coses: contracte indefinit, triennis, poder accedir a càrrecs importants dins l'institut, poder donar classes de la nostra llicenciatura, no haver de fer fila per tal de rebre el consentiment, etc... Si aquest és el resultat d'una gestió de 10 anys, ei, que continuin deu anys més. Prefereixo aquest "apoltronament" que la violència i agressivitat que van mostrar aquells/es que van cridar, amenaçar i insultar aquell dissabte. Si l'alternativa és aquesta patètica actitud, prefereixo quedar-me com estic.

Anónimo dijo...

Jo també vaig assistir a l'assemblea de Tarragona i només vull fer una pregunta. ÉS EL SR. BERNAT, ELL SOL, EL QUE HA ACONSEGUIT TOT EL QUE TENIM?

Anónimo dijo...

Evidentment NO.
Primària va aconseguir que els seus docents fossin reconeguts pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, és a dir va aconseguir el traspàs dels mestres del MEC a la Generalitat. Això va ser gràcies a la constància i per la tossuderia de l’actual presidenta de l’AMRC, la Susana Vilar. La sentència que va aconseguir és única a tot l’Estat espanyol. El Sr. Bernat Villaronga no va tenir-hi res a veure. La seva feina, juntament amb la Junta de l’AMRC i amb el treball constant i l’ajut dia a dia de la Juliana Ortega, ha permès canviar els trams de primària (encara que el què ens va prometre, que hores d’ara treballaríem a dos centres , no ha estat possible aconseguir-ho per diverses raons). Ha treballat i segueix treballant de manera incansable.
Així mateix, el Sr. Bernat Villaronga ha comptat durant molts anys amb l’inestimable feina realitzada per la Maissa Noguera, sense la qual difícilment s’hagués pogut aconseguir tot el que ara tenim, expresidenta de l’APRC i cessada actualment per la Junta de l’APRC, el cap de la qual és també el Sr. Bernat Villaronga. La tasca que ella ha fet no es justifica per l’alliberament del qual ha gaudit els darrers anys com a delegada sindical. Treballava sense hores d’alliberament i això em consta de primera mà. Fa molts anys que la conec i sé com treballa i les hores i hores que ha deixat pel bé del col.lectiu. Jo mateix he pogut constatar com els darrers anys, ha estat treballant amb les dedicacions de secundària, gaudint només de 5 dies de vacances al mes d’agost.
El Santi Villanueva ha aconseguit, juntament amb el Xavi Machacón, fer una pàgina web visitada arreu de l’Estat i l’estranger. Em consta que cada dia hi entren des d’estaments públics importants. Ara se li ha dit que la seva pàgina no és l’oficial!
El José Ángel Borja ha aconseguit a Girona, juntament amb els altres delegats sindicals, crear una FERC forta i sòlida i ha treballat en aquesta demarcació inesgotablement tant per primària com per secundària.
No parlo dels altres delegats de la FERC perquè no els conec prou bé.
Crec que no és just el què s’ha fet amb aquestes persones concretes que he anomenat.
Totes elles estant patint l’ostracisme al que el president de la FERC els està sotmetent. I això no és una opinió, sinó una evidència que he pogut constatar objectivament. Al Santi se’l desautoritza com a webmaster de la FERC, a la Juliana se la cessa com a tresorera de la FERC, a la Maissa se la cessa com a vicepresidenta de la FERC, al Xavi se’l cessa com a president de la secció sindical, al Borja se li obre un expedient disciplinari, a quasi tots ells se’ls retallen les hores d’alliberament sindical i a l’única persona que, de moment, no han tocat se la relega al màxim dels oblits.
Voleu més fets?
Ho diuen els castellans prou clar: “es de bien nacido ser agradecido”. Sembla que algunes persones no coneixen aquesta dita. Sense aquest equip de persones el president de la FERC no hagués pogut anunciar tots els guanys aconseguits.
Tot plegat, llastimós!

Anónimo dijo...

El Sr. Bernat ha tret hores sindicals a un mossèn.
Això no és ser anticlerical?

Anónimo dijo...

A l'Assemblea de Tarragona -jo hi era- els insults no van ser proferits pels de les provincies de Barcelona o Girona, sinó més aviat pels que recolcen el cop d'estat del mateix president. A menys que dir la veritat i voler fer complir els estatuts sigui un insult.
Quant a la junta, no era la legal. I a més van posar molts entrebancs a la presència de membres legals dalt de la tarima.
No hi més cec que qui no vol veure.
I no val allò de que "és que no hi entenc res jo d'estatuts!"
L'assemblea de Tarragona només cercava la destrucció de la FERC i de la seva nombrosa representació sindical que és la que ens ha portat a tantes millores.
La justicia tindrà la paraula molt aviat, però l'orgull fara impossible la solució. Caldria que el Bernat demanés perdó pel que està fent. Ens està ensorrant.

Anónimo dijo...

No acabo d'entendre tanta polèmica pel comentari del bloguista Eminència.
Estic absolutament d'acord amb el seu escrit i m’afegeixo al seu encapçalament: o mengem tots filet o mengem tots col!. El que no es pot admetre és que un president digui ara una cosa, ara una altra, segons li convingui. Si no es podia demanar que s'arreglessin els trams de primària i s'anés cap al contracte fix, per manca de recursos econòmics, tampoc es pot demanar ara el complement que van rebre en el seu moment aquells mestres que es van passar a secundària. Això sembla coherent, a no ser que la crisi s'hagi acabat, la qual cosa sembla que no és així!
L'única cosa que demana el bloguista al sr. Bernat Villaronga és coherència i que no desprestigiï la imatge que fins ara ens havia donat.
D'una cosa tant simple i certa, s'ha passat a treure el "Sant Cristo Gros", a recomanar llegir l'evangeli, a veure en les paraules d'Eminència menyspreu, a catalogar les persones que fan comentaris com a anònims de covards, etc.
Què està passant? Ens hem begut tots plegats l'enteniment?
Doncs jo dic que crec que en Bernat no està fent les coses bé i que la Junta de l'APRC està fent més mal que bé a tot el col.lectiu. I ho dic, després de contrastar la meva opinió amb moltes altres, després d’assistir a la mascarada de l'Assemblea de Tarragona on vaig veure actuar i parlar al sr. President que sotmetia a votació punts que no apareixien a l’ordre del dia.
Crec que ja va sent hora de dir les coses pel seu nom i no pagar preus massa alts per la feina feta pel president de la FERC. Ha fet molt pel col.lectiu, però no oblidem que aquelles persones que, ara i una darrera l’altre, està cessant són les que li han permès arribar a aconseguir tot el que ha aconseguit. Quan un governant ho fa bé, és perquè al seu darrera hi ha molta gent treballadora, intel•ligent, eficient i abnegada.

Anónimo dijo...

Ja he tornat.
Sembla ser que el Bernat continua fent de les seves.
"Que buenos vasallos si n'hubiera buen señor".
Quina serà la pròxima animalada?

Anónimo dijo...

Al Sr. Bernat només l'interessen els mestres de primària per les quotes de soci que l'ajudin a mantenir el seu nou sindicat(no és mala fet haver fet un sindicat nou (AMPRC) mentre feia veure que volia reconciliar-se?). Ell no a fet rés pels mestres de primària. Ho han fet els actuals dirigents legals de l'AMRC.
Només li poden fer cas els desinformats. Qui no s'informa i vota, perjudica els altres.

Anónimo dijo...

Després de llegir tot això, de comprovar com s'alcen els Torquemades davant de veritats com a punys només puc dir: "sort que el barça va bé"

Anónimo dijo...

He llegit amb atenció tots els comentaris. M’ha semblat prou interessant la polèmica que ha aixecat un escrit del bloguista Eminència que, perdoneu que ho digui, no em sembla ni ofensiu, ni que desprestigiï ningú.
Per part meva vull dir que, com diuen els castellans: “cuando el río suena, agua lleva” i, per tant, quan un grup de persones que treballen amb algú des de fa molts anys arriben a portar-lo a tribunals, alguna cosa hi deu haver. I no qualsevol cosa!
Un advocat no es posa en plets perquè sí. Un advocat no porta una causa quan té el més mínim dubte que el jutge no l’acceptarà a tràmit. Un advocat sap quan hi ha possible il.legalitat o no en els actes realitzats per algú o per alguna institució. Per tant, alguna cosa hi deu haver. I no qualsevol cosa!
Darrerament a les fotografies amb persones d’autoritat provada no apareixen aquells i aquelles que des de fa molts anys estaven acostumats a veure: ni la Susana, ni la Maissa, ni el Santi, ni el Borja, ni el Xavi, ni la Juliana .... Només una cara coneguda: la del President de la FERC, de l’APRC i, segons vaig poder escoltar a l’assemblea de Tarragona, també membre fundador de l’ADOREC: en Bernat. Bé, no voldria deixar de dir que de cares conegudes n’hi ha dos: la del bernat i la del sempre present Ferran Piñeiro.
Curiós! Què se n’ha fet de tots i totes aquelles cares familiars a les quals agraíem profundament tot allò que estaven fent pel nostre col•lectiu? On són? Sembla que el President de la FERC i la Junta de l’APRC els han fet fora o simplement ja no compten amb elles! I jo dic que alguna cosa hi deu haver, i no qualsevol cosa!

Anónimo dijo...

QUÈ VOLDREM SER QUAN SIGUEM GRANS!
Ara que sembla que per fi els catalans i catalanes comencem a dir en veu alta què voldrem ser quan siguem grans i ens deixin, ja vindria sent hora de dir també en veu alta què volem que sigui la FERC ara que encara és gran!
Tinc molt clar que no m’interessa una FERC on es cessa contínuament persones, on les cares conegudes de sempre desapareixen per art de màgia sense consultar per a res a aquells i aquelles que els varem votar en el seu moment, on neixen noves associacions com bolets constituint-les persones que pertanyien a les dues associacions mare, on qui no pensa com el president se li talla el cap, on es poleixen 3000€ “pel bé del col.lectiu” a Montserrat, sense aprovar primer aquest pressupost extraordinari en una assemblea extraordinària, on darrerament no s’està movent gairebé res en la millora de la nostra situació laboral (sí, ja sé que el president i uns quants delegats -evidentment, com bé deia el comentarista anònim de l’anterior publicació, no aquells delegats i delegades que han estat treballant any darrera any ..., és a dir, els que ara estan vetats per l’ staff dominant- es van reunir amb el Conseller Ausiàs i que aquest els va dir que arribaríem a ser fixos, però tot segueix parat completament!), on no es té en compte la situació en la qual es trobem molts docents de primària compartint fins a cinc o més centres, on a les darreres assemblees hem pogut veure un veritable i lamentable espectacle de “culte al líder”
No senyors i senyores, jo no vull totes aquestes coses i no les vull perquè vull que la FERC segueixi sent gran!

Anónimo dijo...

Ara si que ho veig ben clar.
Tot aquell munt de gent de l'Assemblea de Tarragona que va votar a favor del Sr. Bernat no s'ha assabentat gens ni mica d'aquesta moguda que s'esta fent en El Reliblog. Per això hi ha hagut un sol personatge que ha escrit molt en clau evangèlica(?), però amb molt poc raciocini i honestedat.
Al Bernat no l'interessa que els seus seguidors coneguin la veritat i la millor manera es mantenir-los desinfirmats i a mans del Piñeiro que en el fons és qui mana. M'ho va dir un dels intims del Bernat