domingo, 8 de noviembre de 2009

Qui tira la primera pedra?

Els que estem acostumats a llegir el Nou Testament recordem l'episodi en què Jesús respon a la provocació dels mestres de la Llei i dels fariseus quan li van portar una dona que havia estat sorpresa cometent adulteri.
Moisès en la Llei ens ordenà d'apedregar aquestes dones. I tu, què hi dius? li digueren per tenir de què acusar-lo.
Ell es va ajupir i començà a escriure a terra amb el dit.
Davant l'insistència dels mestres de la Llei o dels fariseus va respondre: aquell de vosaltres que no tingui pecat, que tiri la primera pedra.
Després es va tornar a ajupir i continuà escrivint a terra. Poc a poc van anar marxant un darrera l'altre, començant pels més vells.
Sembla que dins la FERC hi ha qui darrerament ha oblidat amb massa alegria aquest passatge: expedients disciplinaris, condemnes públiques contra persones que sempre han treballat pel bé del seu col.lectiu per tal que les persones que hi pertanyen es donin de baixa, mentides per enfonsar a qui "molesta"...
No crec que aquesta sigui la manera més correcta de funcionar. La veritat és que crida l'atenció quan això durant molt anys mai no ha estat així.
Serà que els nous aires que han entrat a tenir un pes específic dins la FERC estan confonent el fet d'ocupar un lloc de responsabilitat amb portar a terme les pròpies idees al preu que sigui?
No tot val en aquesta vida i, tornant a parafrasejar l'evangeli, què fàcil és veure la brossa a l'ull del germà i no adonar-se de la biga que hi ha en el teu!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Segurament el Sr. Bernat tiraria la primera pedra.
De fet ja n'ha tirat algunes i no sembla pas que li faci cap vergonya.
Defenestrar directius de la FERC i treure hores sindicals, inclús a un capellà, és molt vergonyós