martes, 9 de marzo de 2010

AL FINAL TOT SE SAP, SENYOR PRESIDENT!

Sr. President,

Les coses han arribat a un punt insostenible. Les seves mentides, el seus canvis de jaqueta, les seves difamacions, són realment de jutjat de guàrdia.

Com que en aquest petit país, que és el nostre, tot se sap, hem sabut que ha anat a Lleida on s’ha reunit amb 17 persones, docents de primària i secundària.

Malgrat, havia d’haver-ho comunicat a la seva Junta Directiva (la de la FERC) o si més no a la vicepresidenta de la FERC i presidenta de l’AMRC, la Susana Vilar, vostè ha decidit, un cop més, ignorar qualsevol norma estatutària i tirar pel dret. Parlant en plata: a vostè l’importen el Estatuts un rave. Fa el que vol, quan vol i de la manera que vol.

El més greu però no és això, sinó el que ha dit, entre d’altres coses, en aquesta reunió: que la Susana està “festejant” amb l’UGT (en què es basa per afirmar això?) i que va en contra de la presència de la religió catòlica a l’escola pública i a favor de la cultura religiosa.

Davant això només recordar-li el que va ser publicat pel periodista Marcel Barrera en El Punt Diari quan va ser aprovada la LEC.

Només en recolliré dos fragments:

Com ha viscut la FERC el debat sobre l’assignatura de religió?

«Davant la nova onada cultural i de diversitat, curiosament les principals escoles privades de Catalunya han resolt aquest tema. L’escola Pia ha estat capdavantera i en lloc de donar la classe de religió confessional ha passat a impartir cultura religiosa, amb uns resultats excel•lents. Ha integrat les diferents sensibilitats i d’aquesta manera es lliura del conflicte. L’escola ha de ser un mirall de la societat. Com més ajuntem el diàleg de les religions en una sola matèria, més coneixerem que no som tan diferents.»


Els professors de la FERC només ensenyen religió catòlica?

«A Catalunya, gràcies als professors de religió s’ha descatequitzat la classe de religió. Només cal mirar els llibres de text de qualsevol editorial, per exemple l’editorial Claret. Nosaltres demanem una assignatura de cultura religiosa. La catequesi crec que ha de quedar en l’àmbit familiar i parroquial. En canvi, la cultura religiosa permet tenir un llenguatge més ric i més ampli. La Generalitat ha fet una proposta als bisbes de Catalunya per poder impartir una matèria de cultura religiosa. És una visió integradora que permet que l’alumnat que ve de fora pugui veure la realitat social.»

Marcel Barrera. Bernat Villaronga.: «La Generalitat ens ha tornat la dignitat com a persones»

Aquestes paraules són seves senyor President. Ja no se’n recorda?

Cal que li recordem més actuacions seves promocionant la cultura religiosa?

Què pretén? Carregar-se la Susana Vilar i fer que les persones associades a l’AMRC de Lleida es donin de baixa i s’associïn a l’APERC?

Senyor President la seva credibilitat en aquest moments és quasi nul.la. Segueixi mentint, segueixi difamant, segueixi tractant les persones com carnassa. Al final però tot se sap i també que vostè darrerament assisteix a sopars amb el PSC (que en té tot el dret, només faltaria), que va dient que la seva bona entesa amb el SIERC és una qüestió d’estratègia i moltes altres coses que, miri, en aquests moments prefereixo callar.

11 comentarios:

Josep R. F dijo...

Aquest senyor té uns pebrots que se'ls trepitja!

Que marxi i que deixi que aquells i aquelles que amb encert i sense falsedats i mentides han treballat tants anys pel bé del nostre col.lectiu, ho segueixin fent.

Prou de Bernadades aplaudides per la Junta de l'APRC, els càrrecs fantasmes de la Junta de la FERC, i els delegats i delegades sindicals (tots i totes? No crec!) de Lleida i Tarragona.

Des de Lleida dijo...

Quina vergonya!Quina capacitat de canviar-se de jaqueta! Quina poca valentia per defensar allò que ha predicat durant anys i anys! Doni la cara, senyor Bernat i segueixi afirmant allò que sempre ha fet: que la cultura religiosa a l'escola pública és necessària i irrenunciable.
Porto molts anys fent classe i és el més gran favor que se li pot fer a la religió catòlica. Només des de la cultura religiosa el nostre alumnat l'accepta, la respecta i la valora.
A Lleida no cal que hi vingui. Si vol oli ja li enviarem, però deixi'ns en pau.

Anónimo dijo...

Yo ya le dije no hace mucho tiempo al Sr. Bernat que va de la mano con su enemigo y todavia no se ha dado cuenta. Vigile Sr. Bernat que aquellos que piensa que són sus amigos no lo són y són los primeros que le quieren ver fuera.
Catalunya es un Pais muy pequeño y todos se conocen.

Anónimo dijo...

Sr. Bernat es recorda del triptic de la FERC "La cultura religiosa és cosa de tots" Jo encara ho tinc. I ara no vol la cultura religiosa? Per què? No ho entenc.

Concepció dijo...

A vostè no l’entén ningú. Clar que per l’entendre’l caldria pensar i actuar de la mateixa manera que vostè ho fa i, de veritat, que no en tinc les més mínimes ganes.

Tindrà tot el poder del món, potser acabi tenint a la FERC a les seves mans, però la consciència no crec que la tingui massa tranquil•la.

I poc a poc la consciència va corcant l’ànima fins que arriba a fer-ne un forat. És llavors quan ja no es pot dormir tranquil.

No li desitjo cap mal gran, però crec que en justícia hauria de passar moltes nits en vetlla, tantes com mal ha fet a persones íntegres, treballadores i sinceres.

Carles F. dijo...

Deixi de difamar, home! No té res millor a fer?

Li hauria de caure la cara de vergonya, però li'n queda?

Marxi. si us plau, marxi d'una vegada i deixi de dir coses falses i de fer mal a tot aquell que li porta la contrària.

Anónimo dijo...

.....Y como és él??? .... A que dedica el tiempo libre???

Carme P. dijo...

Quin cinisme i quina manca d'ètica!
Miri senyor Bernat, fa molts anys que pertanyo a la FERC i fa molts anys que li sento parlar i defensar la cultura religiosa a l'escola pública.
Per tant, engany a qui pugui i a qui vulgui tancar els ulls i creure que els elefants volen.
Jo, encara tinc memòria i conservo cartes seves en les quals fa una defensa a ultrança de la cultura religiosa.

Ja n'hi ha prou! Hem d'acabar amb tanta mentida, amb tanta demagògia i amb tanta manipulació.

Rosa Maria M. dijo...

Ufff!Ufff!Ufff!

Com es pot ser tan demagògic i tan manipulador? Com es pot tenir tan poca ètica i tanta poca vergonya?

De veritat que no ho puc entendre. Els meus esquemes es trenquen en mil bocins quan veig el que està fent i DIENT el Bernat.

Increïble i absolutament penós.

Anónimo dijo...

A Lleida, el Bernat va dir altres coses molt bèsties.
A banda d’acusar la Susana de voler carregar-se la presència de la religió catòlica a l’escola pública, la va acusar d’haver anat a Madrid a parlar amb alts dirigents del PSOE per tal de aconseguir que la LOGSE es carregués aquesta matèria.

Aquest senyor pateix d’una desmemorització tremenda.

I el goig que feia parlant amb el Sr. Fernando Gurrea i explicant-ho amb pompa i platerets en una assemblea de la FERC?

No recorda la foto que va penjar a la web? Jo encara la tinc en el disc dur del meu ordinador. Si vol, per refrescar-li la memòria li puc enviar per correu electrònic.

Que s’ha cregut? Que la gent de Lleida som idiotes?

Potser siguem d’una ciutat petita però tenim memòria històrica i portem les orelles netes quan anem a les assemblees.

Vagi-se’n a pastar fang.

Anónimo dijo...

A Lleida sinyor Bernat, som més llestos de lo que se pense. Lo que passe és que de vegades cal tenir present qui té la paella pel mànec i dir amen.
De totes les maneres no se pensi que ens llepem lo dit. Fa molt temps que lo veiem venir i no ens en fiem ni un pèl.
Esperi que un dia canviïn les tornes i veurà quanta gent de Lleida li dóna l'esquena. O què se pense, que només saben minjar caragols i que som un "pueblerinos"
Tenim més categoria que tot això.