miércoles, 12 de mayo de 2010

Gravísima irresponsabilidad

Nueva puesta en escena del Presidente de la FERC, y esta vez parece que la estrategia llega a su fin:
El Sr. Villaronga ha convocado elecciones a la FERC en virtud de unos estatutos supuestamente aprobados por una supuesta asamblea, convocada por una supuesta junta que supuestamente está pendiente de que un juez dictamine si todos estos supuestos dejan de serlo.
Y de nuevo Tarragona, lugar del encuentro y de la la maquinación. Lugar donde se han gestado todas las supuestas irregularidades a través de diferentes "asambleas". Sí, esa Tarragona donde nos están recortando jornadas a algunos profesores de Religión y donde los delegados sindicales callan. Ellos se sienten blindados y seguros, así que todo el mundo a callar y a obedecer.
Pero en Tarragona ya hay voces que decimos "prou". En Tarragona no nos merecemos ésto, Catalunya no se merece esto; no nos lo merecemos ninguno de nosotros.
Covocar unas elecciones para dividir, en vez de unir, saltándose todo precepto moral y legal, y fundamentar esas elecciones en unos estatutos que no han sido aprobados por el Departament de Treball ni publicados todavía por el DOGC, Sr. Villaronga, es una gravísima irresponsabilidad.
¿Qué pasará si una vez celebradas las elecciones no le aprueban sus estatutos, Sr. Villaronga? ¿Qué pasará si un juez dictamina que todo lo que usted ha hecho queda anulado? ¿Da igual? ¿Ha calibrado el daño que podría a hacer a muchas personas que le han seguido como a un líder sectario, sin mirar que lo que hacían era ilegal? ¿Ha calibrado el daño que está infringiendo a muchas personas que buscan la legalidad y no comulgan con las ruedas de molino que usted le propone?
En una carta nos hizo saber del sufrimiento de su familia. Lo siento mucho, de verdad, pero usted es el causante del dolor de su propia familia y el de otras muchas familias que no son la suya. Porque ¿es usted consciente que el resto de personas a los que usted desprecia y ataca también tienen familia? ¿O no lo había pensado nunca?
Lo de sentirse poderoso, a los políticos les gusta mucho, y usted lo ha fijado como objetivo. Para conseguirlo no ha reparado en ningún medio a utilizar. Pretende llegar a conseguirlo aun dejando un reguero de afectados por el camino. ¿Le da igual, o ha sido aquello que dicen los políticos "un error de calculo" en la estrategia? A eso usted le llamará costes políticos o incluso daños colaterales, pero todos sabemos que las palabras esconden algo más, en este caso, mucho más.
Me gustaría finalizar este artículo haciéndome eco de las palabras que anteayer pronunció el Papa Benedicto XVI en las que denunciaba y afirmaba que "la mayor persecución a la iglesia son los pecados que existen en ella". Traslado esta denuncia a algunas actuaciones de la FERC ya que están haciendo daño al colectivo de profesores y maestros de religión, a muchas personas creyentes y a la propia Iglesia. Espero que, al menos, esta última no tarde en desvincularse de las actuaciones del Presidente de la FERC. Aún está a tiempo.

24 comentarios:

Anónimo dijo...

Parece ser que en Tarragona no está todo tan controlado. Hay peligro de reducción de jornadas y los delegados de Tarragona tan tranquilos...haciendo asambleas y preocupandose de estatutos y demás historias.... preoucupense de lo que se tienen que preocupar.

una mestra dijo...

Bernat tenia molta pressa a Andorra per pujar a l'autocar de les autoritats eclesiàstiques! Ho se per que la meva amiga que va anar m'ha donat pells i senyals. Que trist!!! Que interès tenia? Sempre es rodea dels que tenen el poder: Montilla, Maragall, Sierc... i els mestres i els professors que no poden canviar-se d'escola o fan un món de km? Home,podia de tant en tant estar més amb el poble no???

Anónimo dijo...

Millor que el Sierc surti de la FERC. No pot ser, seguir així. Ha estat una gran errada per part de la FERC i per part del Sierc

José Antonio dijo...

Espero i desitjo que Funció Pública i totes les institucions sàpigan que el President de la FERC que es passetja per Predalbes fa el que li dona la gana i ensenya les cartes que vol. Pero de que va!!!! Eleccions a que??? Si no se sap ni qui es la Junta de la FERC ni qui son els seus membres. On seran les llistes per votar? l'AMRC l'ha donat dades actualitzades? M'estranya molt!!! Però que no ve que el jutge ho tindrà claríssim si veu tantes maniobres i tanta il·legalitat
El jutge agafarà els estatuts vigents!!! Ahhhh, que els ha canviat!!! Vale, vale .... Té molta pressa per canviar-lo tot no???? I si no pot inventar-se el que volgui no??? Es tot un expert, segons diuen...
De veritat sr. Bernat em pregunto com pot tenir tant valor per fer el que està fent i li dono un consell: si té advocat, millor que busqui un altre, un professional del dret es basa en la normativa, la legalitat, la justicia i la democracia.

Anónimo dijo...

Quan el Bernat es dedicava a insultar i difamar el pare Riu per activa i per passiva, on ereu tots els qui ara us esquinceu les vestidures per l'actual comportament del Bernat?

JO dijo...

Jo, al menys, estava patint la seva retallada de 0,75, cobrant 50.000 pts. per una jornada de 0,25 i fent 70 km. per anar a treballar. I Tu?

Anónimo dijo...

JO, encara et creus tots els enganys que el Bernat us explicava?

Anónimo dijo...

Coneix molt bé a Bernat des de fa un món d'anys. Bernat passa del SIERC olimpicament. Bernat només parlava bé de la comunitat de Montserrat, d'això és l'únic que jo l'he sentit parlar bé en temes de religió. Més val que el SIERC obri els ulls i miri qui té dins de la FERC. També esta Ferran, si "el que parlava tant". D'aquest ningú parla i pot ser sigui el cap de tot.

José M.A. dijo...

Confirmat, ha començat el procés de burocratització de la FERB (Federació d'Ensenyants de Religió de'n Bernat)que condueix ala seva proclamació com a líder, gurú, president o el que li vingui al cap. Suposo que ha descartat la opció de la divinització per no perdre la proposta si no és reconegut per l'Església actual.
Per cert, jo encara no he rebut el seu comunicat on m'informa de com ha treballat colze amb colze amb el President Zapatero fins arribar a les solucions publicitades avui i que ens treuran de la crisi.

Anónimo dijo...

Que fort l'escrit de l'autocar a Andorra, no puc pensar que Bernat ara vagi darrera dels bisbes, no ho ha fet mai i si ara ho fa serà per aconseguir alguna cosa que no entenem o no sabem...

Carme dijo...

Hem d'anar a votar? A qui? A on?
Algú sap on estan penjats els estatuts vigents de la FERC? Com puc tenir-los?

JO dijo...

Hola Anónimo,
No tots, però segur que tu m'il·luminaràs.

Incondicional de l'AMRC dijo...

Miri senyor Bernat l'AMRC a part de tot el que porta a sobre, encara té temps de repartir diners i de fer cursets. Això es TREBALLAR PER EL COL.LECTIU.
Encara no s'ha donat compte que qui portava en bona part la FERC era l'AMRC?
Gràcies AMRC i endavant!!!! Estem amb vosaltres.

Anónimo dijo...

Muchos de los que ahora nos rasgamos las vestiduras, cuando el Sr. Bernat hablaba tan mal del Pare Riu le pedíamos moderación en sus comentarios.
Ahora bien los que ahora le apoyan, también le apoyaban entonces. Ya que el Sr. Bernat le criticaba por escrito, pero el Sr. Ferran y amigos/as de este, le criticaban verbalmente en todas las reuniones que convocaba el Obispado de Barcelona.
En aquellas reuniones no solamente el Pare Riu lo pasaba mal, había muchos maestros/as que también los pasábamos mal, pero no nos atrevíamos a hablar ante esa violencia verbal.

Anónimo dijo...

De veritat, no hi ha ningú que li digui a Bernat que s'està passant?

Javier dijo...

Bernat va deixar a moltes persones a canvi de continuar amb el Ferran Piñeiro. Bernat, m'agradaria saber si t'ha compensat... a canvi de que? D'hores de liberació sindical? Aquest era l'únic interés del Ferran, la resta l'importa molt poc, si no ja ho veuràs o ja ho saps però necessites una persona que parli molt bé???? Pregunta, pregunta per els llocs on ha passat Ferran.

Anónimo dijo...

L'AMRC ja sap el que es patir. Segur que demostrarà que amb ella ningú pot.

Carlos dijo...

Sr. Bernat anuli les eleccions, no pot enredar a la gent d'aquesta manera. Vostè sap que quan diu la Junta Directiva, no es la Junta Directiva i vostè sap que quan diu els representants de l'AMRC (la federada més gran) no hi ha ningú. No pot anar així per la vida. Mentides, tras mentides. On és la Presidenta de l'AMRC i Vicepresidenta de la FERC, la Susanna Vilar? Li demano si us plau que no faci més tonteries i respecti al col.lectiu.

El mateix d'altres vegades dijo...

El Bernat fa uns nous estatuts i sense ser aprovats per la Generalitat organitza unes eleccions. Una i·legalitat més del personatge. Vaja mena de cristià.

Anónimo dijo...

Només que donar les gràcies a L'AMRC amb majúscules. Amb tot el que estan passant, continuen treballant, treballant de debó des de el silenci i el saber fer de sempre. Gràcies des de LLeida per fer el que féu. Hi ha gent que encara continua confiant en vosaltres.

Anónimo dijo...

El Bernat té una bomba a les seves mans i li acabarà esclatant.

És evident que la ment pensant de totes aquestes irregularitats, per no dir, il.legalitats, és el Ferran Piñeiro, una autèntica ment política, un personatge maquiavèlic de cap a peus.

Per tot arreu on ha passat ha deixat SEMPRE un mal regust de boca.

La seva política és situar-se bé, moure fils sense donar la cara, figurar, vendre's al millor postor, dir allò de "el que farem és" sense tenir en compte l'opinió dels altres, desaparèixer quan hi ha feina i aparèixer quan ja s'ha acabat prenent-ne tot el protagonisme ...

Aquest és el Ferran i sembla que al Bernat li va de perles!

Tot això tindrà un final i no crec que sigui massa favorable per a tota aquesta colla de personatges que segueixen el Ferran i el Bernat (en aquest ordre)

Només que una sentència sigui favorable a aquelles persones que han gosat interposar-les (i crec que ja en porten 8 i a aquest pas aviat caurà la número 9)TOT se'n va en orris, perquè totes van lligades.

Llavors veure'm quina foto ens enviaran per carta, e-mail, web, targeta, etc.

És cert que a Tarragona hi estan havent retallades. Ja ho crec! Dues persones que conec ja m'han explicat tres casos i algun d'ells lamentable i dramàtic.

Pel que fa al P. Riu, no siguem hipòcrites. El P. Riu no ho va fer bé, però llavors el Bernat anava d'un altre pal. Ara no, ara "per art de màgia" s'ha convertit en amic d'alguns representants del SIERC, que NO DE TOTS. Per tant seria bo no parlar del SIERC sinó d'alguns delegats i delegades de certs bisbats que formen part del SIERC.

Està clar que la seva bona entesa no es més que una altra estratègia moguda per la ment pensant de la FERC: el Ferran Piñeiro

O no li havíeu sentit dir mai quan treballava al Bisbat de Barcelona allò de: "jo sóc a dins per canviar les coses"

Sí que les va canviar, sí. La seva sortida d'allà va ser amb la DEI a les mans (dit per ell mateix)

En aquest món de polítics i ments maquiavèliques tot té un preu, senyors i senyores, TOT TÉ UN PREU!!!!

Isabel dijo...

Estic flipan!!!!

Anna dijo...

Por fin alguien convoca en Barcelona, ya era hora a que se nos de una explicación. Grácias a todos los que han tenido la iniciativa. Espero que también se nos informe de temas laborales.

Anónimo dijo...

Flipa, flipa, però molt em temo que més fliparan ells quan comencin a caure els judicis.

Aquestes persones no saben que estan jugant un joc força perillós.

Els judicis, tard o d'hora cauran i llavors veurem què fan amb la seva ànsia de poder, llavors veurem què fan amb les seves fotografies, llavors veurem què fan amb el seu desprestigi.

Costarà tornar a reemprendre la normalitat a la FERC. tant de bo encara hi estiguem a temps!